tirsdag den 5. februar 2019

Arbejde med Thinglink



Thinglink lader til at være et kraftigt værktøj til at lave en spiseliste interaktivt og derved forsøge at fange elevernes interesse.

Jeg spørger dog mig selv om det bare er at sætte strøm til min undervisning. Kan jeg bruge dette værktøj til at få eleverne til at kunne gennemgå en hel bus for fejl og mangler til svendeprøven? Det må komme an på et forsøg!

Samfund og dannelse

Digital dannelse på EUD dækker over en lang række ting:
  • Hvordan er vi sammen i undervisningen? 
Vi kan ikke udelukke de digitale redskaber fra undervisningen, men så opstår der problemer i og med at nogle elever mister fokus med undervisningen, når de ikke umiddelbart kan se formålet med samtalen der foregår på tværs af lokalet.
Eleverne har også en naiv opfattelse af at kunne multitaske mellem undervisningen og underholdning.
  • Hvor finder vi vores information?
  • Hvordan er man kritisk overfor information?
  • Hvad må man sige, skrive og dele?
  • Hvordan bruger man digitale teknologier?
  • Hvem ejer de redskaber vi bruger?




Når elever bliver fristet af de digitale medier

Computeren er et fantastisk værktøj som i samarbejde med internettet giver uanede muligheder, både læringsmæssige, men så sandelig også opmærksomhedsfrarøvende.

Når eleverne bliver mødt med at skulle undersøge og indsamle information på nettet i forbindelse med deres undervisning så er det lagt op til eleven selv at koncentrere sig og holde sig til opgaven fremfor at surfe rundt på sociale medier.

Hvordan kan jeg hjælpe mine elever til at holde fokus uden at de føler sig jagtet eller overvåget?

Problemet bliver forstærket når eleverne skal fremsøge informationer som ligger på virksomhedernes eller de offentlige instansers sociale medier.

For de ældre elever gælder det omvendt at de indtræder i en totalt fremmede verden hvor der gælder et helt andet paradigme end den analoge verden de kommer fra.